Spændende ambitiøs Klimaplan samt netværk der vil nedbringe CO2
Se nyhedsbrevet i browser
 
 
 
Erhvervsnyt Allerød Kommune
Januar 2021
 

Vi går mod grønnere tider

Vidste du, at Allerød er blandt de allerførste udvalgte kommuner, der er udpeget til at deltage i DK 2020-projektet? Det er vi, og det betyder, at vi skal følge i fodsporene på de mest klimaambitiøse byer i verden.
 
I DK 2020-projektet forpligter kommunerne sig på at udarbejde ambitiøse klimaplaner, der er i overensstemmelse med Parisaftalens mål om at holde den globale temperaturstigning på maksimalt 2 grader C.
 
Allerøds forslag til Klimaplan 2020 er lige nu i høring. Alle kan komme med input frem til den 31. januar 2021.
 
Målene for klimaplanen er:
  1. CO2-udledningen i Allerød Kommune skal i 2030 være reduceret med 70% i forhold til totaludledningen i 1990.
  2. Allerød Kommune skal være CO2-neutral i 2050.
Klimahandleplanen er blevet til i et bredt samarbejde, hvor også virksomheder, borgere og civilsamfund har deltaget med input.
 
Vi glæder os til at samarbejde med jer om at føre målene ud i livet.
Se forslag til Klimaplan 2020
 
 

Vil du også bidrage til, at vi udleder mindre CO2?

 
Kom med og bliv en af de virksomheder, som gennem gratis undervisning i energiadfærd og via vidensdeling om bæredygtig omstilling, er med til at nå målet om mindre CO2-udledning.

Igennem 10 år har andre fremsynede, lokale virksomheder arbejdet sammen med kommunen i Carbon20 netværket, der netop har mindre CO2-udledning som mål.
 
I dag er der mere end 50 virksomheder i netværket og din virksomhed er også meget velkommen. Deltagelse er gratis og du vil løbende blive holdt orienteret om energitiltag og få tilbud om deltagelse i relevante projekter og forsøg.

De andre medlemmer spænder fra de helt store virksomheder som Niras og Widex, som mange kender, til en lang række af spændende mellemstore og mindre virksomheder. Se de andre virksomheder i netværket her.
Læs mere om Carbon 20 netværket
 
 

TILSKUDSPULJER OG FORLØB

 

Netop genåbnet for ansøgning: kompensation for faste omkostninger

COVID-19 Hjælpepakker

Dekorativt
Ansøg via virksomhedsguiden.dk, hvor du finder du overblik over alle regeringens hjælpepakker til erhvervslivet og hvornår du kan ansøge.
 
Der er trin-for-trin ansøgningsvejledninger til hjælpepakkerne - med direkte links til ansøgningssiderne. 
Læs mere og ansøg her
 
 

Åbner for ansøgninger 18. januar 2021

Så er det nu: Få del i 175 millioner kroner til energibesparelser

Mandag d. 18. januar 2021 kan privatejede produktions-, handels-, og servicevirksomheder søge tilskud til projekter, der sparer energi. 
 
Tilskuddet kan bruges til at forbedre alt fra belysning til procesanlæg- og du har kun to uger til at søge.
 
Det er anden gang Erhvervspuljen åbner. Der er afsat 175 mio. kr. i den nye runde. Dansk Industri har udgivet et gratis webinar inklusiv Q&A om hvordan du ansøger. Se her (webinaret er fra sidste ansøgningsrunde)
Læs om ansøgning her...
 
 

Åbner for ansøgninger 29. januar 2021

100 mio. kr. omstillingspulje til hårdt ramte virksomheder

Virksomheder indenfor turisme og oplevelsesøkonomi som eksempelvis konferencecentre, restauranter og hoteller er særligt i fokus. Virksomhederne kan søge puljens 2. runde indtil den 19. februar kl. 24.00.
 
Midlerne kan bruges til at omstille sunde, danske virksomheder i en svær tid. For eksempel gennem kompetence- eller uddannelsesløft, digital og grøn omstilling eller omstilling til at afsætte produkter og services på nye markeder.
 
Webinarer om omstillingspuljen Copenhagen Business Hub afholder webinar om Omstillingspuljen, og vil blandt andet komme med gode råd til ansøgningsprocessen og præsentere nogle cases, som har fået midler i første ansøgningsrunde af Omstillingspuljen. Tilmelding til webinar den 25. januar eller den 28. januar.
 
Se case om en restaurant, der har søgt midler til at udvide med mødelokaler og etablere automatiseret booking og bæredygtig levering af take-away mad.
 
Er du i målgruppen og har et relevant projekt? Kontakt evt. Copenhagen Business Hub for at høre om puljen og ansøgningskritier. 
Læs mere her...
 
 

Få op til 90.000 kr. i tilskud - løbende ansøgningsfrister

Gratis udviklingsforløb - Grøn og cirkulær omstilling

Kunder og samarbejdspartnere stiller i stigende grad krav om bæredygtige forretningsmodeller. Nu kan du få tilskud og ekspertstøtte til jeres grønne omstilling.  
 
Grøn Cirkulær Omstilling er et nationalt projekt som på tværs af industrier udvikler og implementerer grønne og cirkulære forretningsmodeller i danske små og mellemstore virksomheder.  Projektet er finansieret af EU og består af 17 partnere, heriblandt landets erhvervshuse.
 
Projektet varer fra 2019 til 2022 og har løbende ansøgningsfrister. Kontakt: Steven Møller, Copenhagen Business Hub
Læs mere her...
 
 

GRATIS WEBINARER OG WORKSHOPS

 
Copenhagen Business Hub er nu klar med en masse gratis workshops og webinarer for foråret:
 
 
 
 
 
 
 
Kalender - gratis workshops og webinarer
Kalender - gratis iværksætter introduktioner
 
 

2000 virksomheder om året får gratis eksperthjælp - vil du være den næste?

+ 40 forretningsudviklere i Copenhagen Business Hub står klar til også at hjælpe din virksomhed til vækst! Konsulenterne har baggrund som selvstændige eller fra ledelsesstillinger i større danske foretagender.
Tag kontakt